info
Literair Café
Literair Café
Roxane van Iperen
di 22 okt 2019 | 20:00
| Literair
  Theater Speelhuis | Theaterzaal
 
Roxane van Iperen vertelt over 't Hooge Nest

Tijdens deze avond van het Literair Café Helmond vertelt Roxane van Iperen over ’t Hooge Nest. Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. Opgegroeid in Sint-Michielsgestel belandde ze uiteindelijk in Naarden, in villa ’t Hooge Nest. Tijdens de renovatie van het pand werd Van Iperen steeds meer gegrepen door de geschiedenis van het huis: het diende in de oorlog als toevluchtsoord voor onderduikers en werd gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Van Iperen schreef hun bijzondere geschiedenis op in ’t Hooge Nest. Het boek werd bekroond met de OPZIJ Literatuurprijs 2019.

 

Ook oud-journalist Piet Snijders zal een presentatie verzorgen bij het Literair Café. Hij zal vertellen over zijn boek Death Valley De Peel, met verhalen uit de Peel over de oorlog. 

John van der Sanden (zang) en Otine van Erp (accordeon) zullen in korte optredens gedichten zingen, op muziek gezet door Otine.

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
Seizoen 2019/2020

we gaan weer spelen!

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig