info
Presentatie Jan van Duren
Presentatie Jan van Duren
Projectmanager tijdelijk theater
zo 15 sep 2019 | 11:00
| Lezing
  Theater Speelhuis | Pleinzaal
 

“In de avond van 29 december 2011 stond het oude Speelhuis in lichterlaaie. Het werd een lange nacht voor allerlei betrokkenen. Om 6.00 ’s ochtends sloot ik de deur van de brandweerkazerne achter me.” – Jan van Duren

 

Direct na de brand moest er ontzettend veel worden overwogen, onderzocht en besloten. Gaan we voor sloop of herbouw van ’t Speelhuis? Hoe moet het verder met de theaterprogrammering voor het komend seizoen? En, wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot een tijdelijk theater? Jan van Duren werd vanuit zijn functie bij de Gemeente Helmond aangesteld als ‘projectmanager tijdelijk theater’ en slechts 13 maanden later ging het doek opnieuw open: er werd weer gespeeld. In de voormalig Onze Lieve Vrouwekerk wel te verstaan.

 

Van Duren deelt in deze presentatie zijn ervaring met succesvolle herbestemming van religieus erfgoed in Helmond. Niet alleen de OLV kerk kreeg namelijk een nieuwe toekomst, ook o.a. kloosters, een missiehuis en een patronaat. Waarom dat in deze gemeente zo goed is gelukt, en wat daar allemaal bij komt kijken, daarover spreekt hij met veel enthousiasme.

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
Seizoen 2019/2020

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig