info
Koning van Katoren (8+)
Koning van Katoren (8+)
Nationaal Jeugd Musical Theater
ma 13 apr 2020 | 15:00
| Jeugd
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 18,50
Spannende musical naar het beroemde boek van Jan Terlouw

Het Nationaal Jeugd Musical Theater, geroemd om haar fraaie opvoeringen van ‘Oorlogswinter’ en ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, neemt deze keer ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw als basis voor een spannende musical. Script en muziek daarvan werd een paar jaar geleden geschreven voor Theater Terra en dat klonk goed in de oren van de recensent van Trouw: “Vaak sprookjesachtige muziek, die zorgt voor fijne, steeds wisselende sferen: dreigend, dromerig, melancholisch of juist feestelijk.” Het land Katoren heeft al zeventien jaar geen koning. Sinds de vorige overleed, wordt het land bestuurd door zes ministers, die niet echt hun best doen om een nieuwe koning te vinden. De jonge Stach heeft wel oren naar de functie, maar de ministers werken hem tegen en zadelen hem op met een reeks onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden. Zal het hem lukken?

 

SCRIPT: DICK FELD, NAAR HET BOEK VAN JAN TERLOUW | LIEDTEKSTEN: DICK FELD | MUZIEK: FONS MERKIES EN FLORIS VERBEIJ | REGIE: ROGIER VAN DE WEERD

 

Op dit moment zijn wij hard aan het werk om de voorstelling te verplaatsen. Bezoekers die in het bezit zijn van tickets ontvangen na 5 juni persoonlijk een e-mail.

 

 
 
Trouw
Trouw over ‘Kruistocht in Spijkerbroek’: “Geweldig inspirerend om naar te kijken.”
De Volkskrant
de Volkskrant over ‘Oorlogswinter’: “Aangrijpende voorstelling voor jonge mensen. Twee uur lang vlamt het in de zaal van meelevende tieners voor wie de oorlog plots akelig dichtbij is.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig