info
Scapino Ballet Rotterdam
Scapino Ballet Rotterdam
Pearl
di 21 jan 2020 | 20:15
| Dans
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 26,00
Eén groot bal voor oog en oor

 Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie KRIS-KRAS (Theaterkring).

 

Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van o.a. Vivaldi. Het barokspektakel Pearl is een van de succesvolste voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam en trok al meer dan 50.000 bezoekers.

 

Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. Zo groots en theatraal als Pearl is geënsceneerd, zo menselijk is het drama. Pearl gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama waarmee het opnieuw vele harten zal stelen.

 

Het virtuoze barokensemble Combattimento nam voor Pearl een speciale uitvoering op van veelal onbekende aria’s en muziekstukken uit de schatkamer van de barokmuziek. Mede dankzij de spectaculaire kostuums is Pearl visueel een lust voor het oog en waant u zich al snel aan een eigentijds Venetiaans hof.

 

“Pearl is dramatiek op hoog niveau.”  – De Limburger

 

“Goed dat Scapino deze choreografie heeft hernomen, want de voorstelling is één groot prikkelend feest voor oog en oor.”  – Dagblad Tubantia

 

CHOREOGRAFIE: ED WUBBE | MUZIEK: VIVALDI, MERULA EN DE VISEE

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

 
 
De Volkskrant
“Pearl was prachtig. Dans op topniveau.”
 
Seizoen 2019/2020

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig