info
Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia
Vijand van het volk
vr 29 nov 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 25,00
Onverstoorbaar, gortdroog, licht absurdistisch, hilarisch en ontroerend

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie PERSPECTIEF.

 

Aangrijpend, spannend, oergeestig en nog steeds actueel: de Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef Vijand van het volk in 1882. Deze moderne klassieker over corruptie en milieuvervuiling is nu op tournee in de eigentijdse en veelbesproken bewerking van de Schaubühne Berlin.

 

Theatergroep Suburbia speelde deze versie van Vijand van het volk met groot succes voor het eerst in Nederland en ontving een sterrenregen van de media. Nu komt de lang verwachte reprise, gespeeld door een nieuwe generatie topacteurs. Vijand van het volk gaat over politieke intriges, fake news en integriteit. Zet de klokkenluider Thomas Stockmann zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen? Zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?

 

TEKST: HENRIK IBSEN | VERTALING: LÉON VAN DER SANDEN | REGIE: ALBERT LUBBERS | SPEL: HANNE ARENDZEN, XANDER VAN VLEDDER, JUSTUS VAN DILLEN, RUBEN BRINKMAN, WOUTER VAN LIERDE, TITUS BOONSTRA EN ANDEREN

 

 Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

 
 
Trouw
De grootste kracht van deze voorstelling wordt in de eerste akte al duidelijk: Xander van Vledder en Hanne Arendzen zijn een stel van vlees en bloed, die de zinnen goed getimed naar elkaar overgooien en in hun hippe, open keuken volkomen naturel de flessen wijn of blikjes bier opentrekken en de baby in de kinderwagen tot rust brengen
De Volkskrant
“Xander van Vledder speelt Ibsens beroemde vierde akte op indrukwekkende wijze.”
Theaterkrant
“Regisseur Albert Lubbers en zijn acteurs bewijzen overtuigend dat idealen fragiel zijn, en het waard zijn om te worden verdedigd.”
 
Seizoen 2019/2020

we gaan weer spelen!

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig