info
Krisztina de Châtel, Sally & Ensemble 88
Krisztina de Châtel, Sally & Ensemble 88
(IM)PULSE
di 05 nov 2019 | 20:15
| Dans
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 21,50
Expressieve hedendaagse dans over menselijk contact en manipulatie

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie AVONTUUR.

 

 Twee geroemde werken van Krisztina de Châtel naast uitdagend werk van jong talent Audrey Apers uit SALLY’s Danslab. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

Het drieluik (Im)Pulse brengt op initiatief van SALLY De Châtels klassieker 'Pulse' (2007) op muziek van György Ligeti. Door de pianoklanken van Ligeti worden de dansers, gehuld in kostuums van mode-icoon AZIZ, meegesleurd als bladeren in een orkaan. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007.

'Thirteen Images From The Dark Land' (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Met haar nieuw werk ‘Labour of Love’ zet Apers muziek en dans in voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond. Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire èn vernieuwing in muziek en dans.

CHOREOGRAFIE: KRISZTINA DE CHÂTEL (PULSE EN THIRTEEN IMAGES), AUDREY APERS (REMOTE) | COMPOSITIE: GYÖRGY LIGETI (PULSE), GEORGE CRUMB (THIRTEEN IMAGES), PAUL PANKERT (REMOTE) | DANS: O.A. LUIS PEDRAZA CEDRÒN, MARTINA ORLANDI, ALINA FEJZO, IVAN MONTIS | UITVOERING LIVE MUZIEK: ENSEMBLE 88 O.L.V. PAUL PANKERT (THIRTEEN IMAGES EN REMOTE) | TONEELBEELD: CONRAD VAN DE VEN (PULSE) | KOSTUUMS: AZIZ (PULSE), MIEKE KOCKELKORN (THIRTEEN IMAGES) | LICHTONTWERP: BERNIE VAN VELZEN (PULSE), OTTO EGGERSGLUSS (THIRTEEN IMAGES)

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

 

 
 
Trouw
"Krisztina de Châtel, liefkozend de koningin van de minimal dance genoemd, is op haar 75ste nog steeds een stem van belang in dansland Nederland."
 
Seizoen 2019/2020

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig