info
Weg uit de Peel
Weg uit de Peel
naar het boek van Jacques Vriens
zo 16 jun 2019 | 20:30
| Toneel
  | Helenaveen
Normaal
EUR 17,50
Een heel sPeelciale voorstelling, op heel sPeelciale plekken in de Peel, over heel sPeelciale mensen, in een heel sPeelciale vorm…

Een heel sPeelciale voorstelling, op heel sPeelciale plekken in de Peel, over heel sPeelciale mensen, in een heel sPeelciale vorm…

‘Weg uit de Peel’, het beroemde boek van Jacques Vriens, is nu ook een toneelstuk. Waar kun je dat nou beter brengen dan in: De Peel! Daarmee is ook meteen de ‘hoofdrol’ van deze productie bekend. De uitvoeringen vinden plaats op bijzondere plekken in de Peel. Omdat dit natuurgebied geen rekening houdt met provinciegrenzen doen wij dat ook niet. Daarom spelen we voorstellingen op twee plaatsen in  Limburg en op twee locaties in Brabant. Uiteraard met acteurs, actrices, medewerkers en dieren uit beide provincies.

Het verhaal van Jacques Vriens snijdt gevoelige, sociale, thema’s aan die zich (helaas) niet beperken tot het begin van de 20e eeuw: Problemen als sociale onrust, ongelijkheid en machtsmisbruik ook in de huidige tijd actueel. ‘Weg uit de Peel’ is een spannende, ontroerende maar ook grappige familievoorstelling waarin serieuze scènes worden afgewisseld met vrolijke momenten. Jacques staat erom bekend dat hij een lach en een traan uitstekend weet te combineren! Aangezien hij ook de regie van ‘Weg uit de Peel’ voor zijn rekening neemt komt dat zeker goed!
 

Het, letterlijk en figuurlijk, ‘in’ de Peel spelen levert de nodige uitdagingen op maar wij zijn ervan overtuigd dat we ons geen mooier decor kunnen wensen. Daarom doen we er alles aan om overlast voor mens, natuur en milieu te voorkomen. Aangezien er voor en achter de schermen, per uitvoering, zo’n 120 mensen bezig zijn en er (hopelijk) ongeveer 400 bezoekers per voorstelling komen is dat een hele uitdaging!

 

klik hier voor recensie ED

 

klik hier voor recensie Gemerts Nieuwsblad

 

klik hier voor recensie Siris

 

klik hier voor recensie Nederweert24

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
Seizoen 2019/2020

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig