info
Aan tafel (voorstelling & diner)
Aan tafel (voorstelling & diner)
A seat at the table & iftar
wo 29 mei 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 49,95
ONTROERENDE EN VLIJMSCHERPE VOORSTELLING OVER RACISME. GEVOLGD DOOR EEN DRIEGANGENDINER (DE IFTAR) TIJDENS DE RAMADAN.

In samenwerking met Healthy Sisters en chef-kok Mounir Toub organiseert Het Speelhuis op 29 mei tijdens de ramadan een iftar. De iftar is de maaltijd die door moslims na zonsondergang wordt genuttigd. Gedurende de avond gaat u als bezoeker eerst naar de voorstelling van Like Minds ‘A seat at the table’ en neemt u aansluitend plaats aan een tafel in de theaterfoyer voor een driegangendiner. Het thema van de avond is verbinden, vastende en niet-vastende zijn welkom om deel te nemen aan het event.

 

Het diner zal starten na zonsondergang en bestaan uit een driegangenmenu bereidt door Healthy Sisters en Mounir Toub. Wat er precies zal worden geserveerd blijft nog een verrassing. Tijdens de maaltijd krijgt u uitleg over de ramadan en de iftar. Nederlands dichter en spoken word-artiest Derek Otte zal een creatieve bijdrage leveren aan de avond met zijn eigen mix van woorden en zinnen. Chef-kok Jermain de Rozario zal samen met Mounir het dessert van de avond verzorgen.

 

Prijs voor het theaterticket is inclusief inleiding, voorstelling, driegangenmenu en consumpties (alcoholvrij). Er kan helaas geen rekening worden gehouden met dieetwensen of allergieën.

 

Over de voorstelling:

 

De hit van Oerol komt naar Helmond. In juni 2017 waren Saman Amini, Werner Kolf, Ward Kerremans en Yannick Jozefzoon de smaakmakers van het eiland, met een vlijmscherpe, ontroerende, humoristische en kritische voorstelling over hoe sluipend racisme zich manifesteert in onze samenleving. Het onderwerp is sindsdien alleen maar actueler geworden. Daarom komen ze nu naar het theater met hun persoonlijke anekdotes over pijnlijke incidenten, die ieders ogen openen. Gemaakt met humor, uit liefde voor Nederland. In een eerlijke, directe taal die ook jongeren sterk zullen herkennen. Schuif die stoel voor iedereen eindelijk eens bij.

 

Een productie van Black Sheep Can Fly ism Alles voor de Kunsten, in co-productie met het Nationale Theater en Likeminds

  

Concept: Saman Amini, Nima Mohagegh

Tekst: Saman Amini, Nima Mohagegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf

Regie, muziek:  Saman Amini

Spel: Saman Amini, Ward Kerremans, Leandro Ceder, Anton de Bies

Eindregie: Arie de Mol

Dramaturgie: Nima Mohaghegh

Scenography & Licht: Alaa Minawi

Kostuums: Dymph Boss

Techniek: Oscar Cheizoo, Paul Romkes

Zakelijke leiding: Christine de Jager, Wilma Kuite 

Productie: Black Sheep Can Fly / Esmee Verschuur

Publiciteit: Alles voor de Kunsten / Anil Jagdewsing

Foto: Casper Koster

Met dank aan: Martin Verheesen, Ellen Blom, Andreas Fleischmann, Maze de Boer, st. Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 
 
De Volkskrant
"Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard."
NRC Handelsblad
"A seat at the table is een intimiderend patchwork van zulke redeneringen en laat zien hoe om te gaan met de eigen frustratie, de beledigingen, de grapjes."
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig