info
Toneelgroep Maastricht
Toneelgroep Maastricht
Noem het maar liefde
vr 24 mei 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 26,00
Een komedie van lust en genegenheid

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

 

Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

 

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

 

SPEL: ANNIEK PHEIFER | JEROEN SPITZENBERGER | JAN PAUL BUIJS | JOUMAN FATTAL | VIKTOR GRIFFIOEN | ELISABETH DE LOORE

TEKST: ILJA LEONARD PFEIJFFER

REGIE: MICHEL SLUYSMANS

MUZIEK: VIKTOR GRIFFIOEN

DECORONTWERP: MICHIEL VOET

LICHTONTWERP: BART VAN DEN HEUVEL

KOSTUUMONTWERP: SABINE SNIJDERS

GELUIDSONTWERP: BAUKE MOERMAN

DRAMATURGIE: PAUL SLANGEN

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 
 
Trouw
"Liefde is verwarrend, maar smaakt uiteindelijk zoet."
De Volkskrant
“Theater dat licht voelt, maar bol staat van betekenis.”
Theaterkrant
“Literair muziektheater om te koesteren.”
De Telegraaf
"Heerlijk liefdesgehannes."
NRC Handelsblad
"Noem het maar liefde biedt een eclectische kijk op liefde."
 
 
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig