info
Theater Utrecht
Caligula
zo 10 feb 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 24,50
“FASCINERENDE, IJZINGWEKKENDE VOORSTELLING.” (DE VOLKSKRANT ****)

Met deze prijswinnende voorstelling introduceert Het Speelhuis graag Theater Utrecht in Helmond! Acteur Vincent v/d Valk (Caligula) ontving de Gouden Gifbeker, voor allerbeste sterfscène. Collega Martijn Nieuwerf kreeg de Arlecchino voor beste ondersteunende rol. Samen met Sylvia Poorta, Bram Gerrits en Ward Kerremans maken ze van de legendarische toneelklassieker van Albert Camus een spannend duel tussen geweld & gezond verstand. Wanneer zijn zus & geliefde sterft, steekt een storm op in het hoofd van de jonge keizer Caligula. Hij wordt verteerd door rouw & verlangen en onderwerpt onderdanen aan gruwelijke experimenten. Krankzinnig. Of is hij angstaanjagend eerlijk?

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

Theaterdiner

Bij deze voorstelling bestaat de mogelijkheid om vooraf te dineren in onze karakteristieke Pastoriekamer. Dit diner start om 17.45 uur, kost € 39,- p.p (prijs is incl. bier/wijn/fris) en is apart te reserveren wanneer u het bestelproces voor deze voorstelling start.

 

 

 
 
Trouw
“Acteur Vincent van der Valk maakt er een hardvochtige maar ook deerniswekkende man van die enorm lijdt onder zijn grimmige daden.”
het Parool
“Diepe empathie voor Delpeuts ‘krankzinnige’ Caligula.”
Theaterkrant
“Duel tussen kunst en gezond verstand. Keelsnoerend sterk gespeeld.”
De Telegraaf
“Op intrigerende wijze snijdt ‘Caligula’ waarden als vrijheid, liefde, schoonheid en waarheid aan flarden.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig