info
De Indië Monologen
Ernst Jansz en Kester Freriks
zo 03 feb 2019 | 15:00
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 25,00
BIJZONDERE THEATERAVOND OVER ONS KOLONIALE VERLEDEN

Zeventig jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna twee miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? Hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden?

 

De Indië Monologen wil verschillende visies op Nederlands-Indië laten zien en zowel de heimwee als het kritisch discours de ruimte geven. Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van bekende Nederlandse schrijvers, musici, acteurs en prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. De regie is in handen van Bo Tarenskeen. Op zondagmiddag 3 februari zijn o.a. Ernst Jansz en Kester Freriks te gast in Het Speelhuis. De vaste muzikale kern bestaat uit Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 

 
 
Theaterkrant
"Deze vertelvoorstelling is al bij voorbaat een succes."
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig