info
Jens van Daele's Burning Bridges
Nachthexen II / La Parisienne
wo 30 jan 2019 | 20:15
| Dans
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 21,50
ODE AAN STRAFFE VROUWEN IN STERKE TIJDEN

Zijn muzen gingen ruig tekeer, vorig seizoen in Het Speelhuis tijdens de moderne dansvoorstelling ‘NachtHexen I’, over een Russisch nachtbommenregiment, bestaande uit louter vrouwen. Nu maakt choreograaf Jens van Daele (opgegroeid tussen 4 zussen en een vrijgevochten, creatieve moeder) met zijn stoere danseressen weer een energieke ode aan de veerkracht van straffe vrouwen in sterke tijden. Een van zijn danseressen was in Parijs tijdens de aanslag op de Bataclan in 2015. Hij vroeg haar de straat op te gaan en die vreemde mengeling op te zuigen van shock, ontzetting én de moed om de angst te trotseren. Dat gebruikt hij nu als uitgangspunt voor ’NachtHexen II’, met tekst en live muziek.

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

 
 
De Volkskrant
“Choreograaf Jens van Daele vervlecht de geschiedenissen subtiel tot een pakkend geheel. (…) Stoere, krachtige bewegingen.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig