info
Esther Scheldwacht & Kees Hulst
Laatste paar dagen
vr 30 nov 2018 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 23,50
OVER EEN LEVEN DAT EINDIGT EN EEN LEVEN DAT BEGINT

ONTROEREND KLEINOOD DOOR TWEE STERKE ACTEURS

 

U zag wellicht zijn glansrol in de televisieserie Hendrik Groen, waar hij het titelpersonage prachtig vorm gaf. Acteur Kees Hulst heeft zo’n fijne, subtiele manier van droogkomisch acteren. Nu staat hij wederom met Esther Scheldwacht op het podium, zoals ze dat eerder deden in hun wonderschone hommage aan dichter Leo Vroman. Scheldwacht, geroemd om haar opgewekte toon waar verdriet doorheen schemert, schrijft een nieuwe dialoog over een plotseling opvlammende liefde tussen een stervende zonderling en een zorgende verpleegkundige. Hij ligt op de intensive care, zij wijkt niet meer van zijn zijde. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Met veel oog voor kleine fijne gebaartjes. En in eindregie van de getalenteerde Daria Bukvic (‘Othello’).

 

TEKST: ESTHER SCHELDWACHT | SPEL: KEES HULST EN ESTHER SCHELDWACHT | EINDREGIE: DARIA Bukvic.

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 

 
 
De Volkskrant
“Wonderschone hommage aan dichter Leo Vroman”
Theaterkrant
“Kees Hulst en Esther Scheldwacht zijn geknipt voor de rollen van Leo Vroman en zijn vrouw Tineke, en zijn een genot om naar te kijken.”
NRC Handelsblad
“Prachtig intiem. (…) In snel gemonteerde scènes maken zij een tijdreis door hun leven, waarin herinnering en heden verrassend samenvloeien.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig