slide-1
slide-2
slide-3
slide-4
slide-5
slide-6
slide-7
slide-8
slide-9

Speelkwartier

Theater tijdens je lunchbreak? Een kwartiertje de tijd over tijdens een avondje bankhangen? Of gewoon toe aan een inspiratie-kwartiertje? Geniet dan van ons Speelkwartier. Een online podium voor creatieve makers uit de regio. Kies jouw favorieten en geniet – veilig vanuit je luie stoel of hangend op de bank – van deze mini-voorstellingen.

In het Speelkwartier biedt Het Speelhuis creatieve makers uit de regio een – online – podium. Met de professionele opnameapparatuur worden live-registraties gemaakt. Deze opnames zijn hieronder online beschikbaar voor iedereen. Vanaf 19 januari komen er gedurende vier weken twee Speelkwartieren per week online. Daarna worden nieuwe Speelkwartieren toegevoegd wanneer ze beschikbaar zijn.

Het aanbod

Een kwartiertje gitaarmuziek? Of liever vijftien minuten dans? Cabaret? Een gedicht? Of wellicht toch nog wat anders? Ons aanbod is gevarieerd. En vrij toegankelijk voor iedereen. Bekijk ons aanbod hieronder en geniet thuis van theater.

Pay what you want

Je kunt alle Speelkwartieren op onze website gratis bekijken. Maar natuurlijk is het fijn als je de creatieve makers een hart onder de riem steekt. Dat kan door na afloop te doneren. Het bedrag dat je betaalt, bepaal je zelf. Om te doneren, klik je op de button ‘doneer’. Volg vervolgens de aangegeven stappen. De doneer button blijft tot 2 maanden na plaatsing van elk Speelkwartier beschikbaar.

Veel kijkplezier!

Ieder Speelkwartier blijft vrij toegankelijk op onze website. Je kunt wanneer en hoe vaak je maar wilt bekijken. Om een Speelkwartier te bekijken, klik je op de ‘bekijk’-button in de blokken hieronder. De video opent zich dan in je scherm.

David Hordijk

afbeelding van David Hordijk

David Hordijk is bekend als initiatiefnemer van de piano op Eindhoven Centraal. Toen deze tijdens de avondklok rellen werd gesloopt móest hij er heen en speelde nog op de paar werkende toetsen van het wrak.

bekijk

Hans van Gorp

afbeelding van Hans van Gorp

Hans van Gorp introduceert zichzelf als troubadour. Het vermaken van mensen met mooie liedjes, hij zou het voor geen goud willen missen.

bekijk

Etan Huijs

afbeelding van Etan Huijs

Etan schrijft al geruime tijd zelf nummers, voornamelijk country/folk muziek. Op 12 maart komt zijn nieuwe album 'The Monochrome Veil' uit.

bekijk

Sem Jansen

afbeelding van Sem Jansen

Zanger, gitarist en muziekdocent Sem Jansen won in oktober 2020 het SBS-programma ‘Hit the Road’. Nu staat hij, met een aantal prachtige nummers, een kwartier in onze spotlight.

bekijk

Danny x Kuiper Miekie Capello

afbeelding van Danny Kuiper

Spoken word; een vorm van gesproken poëzie. Danny Kuiper, organisator en initiatiefnemer van het woordpodium Onuitgesproken in Eindhoven, brengt een kwartier vol woordkunst. Danny wordt begeleid door Miekie Capello op de bas.

bekijk

Grumpy Old Men

afbeeliding van Grumpy Old Men

De band Grumpy Old Men vult een kwartier met allerlei bekende golden oldies. Willie, Noud en Henny nemen je mee langs allerlei grote hits die je zeker weten kent!

bekijk

Emma Storms

afbeelding van Emma Storms

Emma zit in 5 vwo en heeft voor het vak ckv een eigen pianolied geschreven. Naast haar eigen gecomponeerde nummer speelt ze in dit Speelkwartier ook nog enkele nummers van Ludovico Einaudi en Yann Tiersen.

bekijk

Theater op het Voortje

afbeelding van Theater op het Voortje

Regisseuse Anneke Schröder zet iedere jaar met een kleine groep acteurs een voorstelling neer waarin de mens centraal staat. Dit jaar staat de spot op de beeldhouwster Camille Claudel.

bekijk

jouw video hier?

afbeelding van speelkwartier poster

Stuur een video van 1 minuut naar speelkwartier@theaterspeelhuis.nl. Lees hier alles wat je moet weten. Wie weet zien we je snel op ons toneel!

 

Out of the blue

afbelding van Out of the blue

Deze driekoppige band is jong en getalenteerd. Out of the blue, behorend bij het Kunstkwartier, brengt allerlei bekende popnummers.

bekijk

LeJazz

afbeelding van LeJazz

LeJazz organiseert sinds 1995 privélessen en muzikale projecten zoals zomerjazzworkshops voor zowel beginnende als gevorderde amateur jazzmuzikanten.

bekijk

Floortje Jansen

afbeelding van Floortje Jansen

De 15-jarige Floortje Jansen schreef haar eigen cabaretvoorstelling. Een kwartier lang neemt ze je op humoristische wijze mee in haar leven als jongere in coronatijd.

bekijk

Simon & Birgit

afbeelding van Violist Simon en pianist Birgit

Violist Simon en pianist Birgit zitten beiden in de muziekklas van het Kunstkwartier. Deze jonge, muzikale talenten brengen verschillende, klassieke muziekstukken ten gehore.

bekijk

Nieuwsies stoppen De Tijd

afbeelding van Nieuwsies stoppen de tijd

Het Kunstkwartier brengt de musical ‘Nieuwsies stoppen De Tijd’. En in dit Speelkwartier is vast een preview te zien. De krantenverkopers van New York, ook wel Nieuwsies genoemd, komen in opstand.

bekijk

Dubbel Trubbel

afbeelding van Dubbel trubbel

Dubbel Trubbel, de artiestennaam van de tweelingzusjes Irma en Erica Martens, is een rasecht Helmonds amusements-duo. Hun performance is een combinatie van zang en humor.

bekijk