bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Het Wim Sonneveld - Complex
Muziektheater Theaterzaal - Het Speelhuis

Het Wim Sonneveld - Complex

‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’ 

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar twee: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier. 

In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving.  

Samen met de driekoppige band The Sunfields onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen? 

Na een succesvolle zomer op Theaterfestival de Parade komen zij nu met de avondvullende voorstelling in het theater! 

 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

vr 10 mei

20:15

€ 21,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

21:35