bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Erik van Muiswinkel
Cabaret Theaterzaal - Het Speelhuis

Erik van Muiswinkel

Moojen ligjes in de lugt

Let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid! Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid. Maar de taal is van iedereen. Niet alleen van virtuozen als Drs P, Kees Torn, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom… de taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem en van Geert Wilders en van Sifan Hassan.

De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten.

De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman, en van Erik van Muiswinkel zelf.

De taal is van ons allemaal. Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

wo 24 mei

20:15

€ 23,00

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

21:45

"Erik van Muiswinkel bepleit een creatieve omgang met de Nederlandse taal"

De Volkskrant ★★★☆☆

"Een geweldige avond over 'de beste taal ter wereld'"

Theaterkrant