bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
De Dansers
Dans Theaterzaal - Het Speelhuis

De Dansers

Hush

 In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

di 19 mrt.

20:15

€ 21,00

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend

“Met volle overgave dansen én loepzuiver zingen: De Dansers blijven verrassen in dansconcert Hush.”

De Volkskrant

“In Hush van De Dansers vallen dans en muziek naadloos samen, dankzij de veelzijdige cast. Waar vinden we troost en hoe dragen we leed? Dat is de vraag die ten grondslag ligt aan een voorstelling die muzikale pathos mengt met vloeiende, acrobatische dans.”

Theaterkrant

“Waanzinnig! Jongens, helemaal te gek! Dit wil je toch elke avond?!”

Eva Jinek