bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
BarokOpera Amsterdam
Opera Theaterzaal - Het Speelhuis

BarokOpera Amsterdam

The Fairy Queen

Opera saai of oubollig? Niet bij Barok Opera Amsterdam! Uitstekende solisten, een betoverend spelend instrumentaal ensemble, fraaie kostuums en voorstellingen van een aantrekkelijke lengte: het gezelschap weet een steeds groter wordende groep operaliefhebbers aan zich te binden. Nu komt Purcell’s opera The Fairy Queen op de planken, naar het toneelstuk A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare. Met Bollywood dans! 

Heldere eenvoud 

Froggy’s Delight schreef over een productie van Barok Opera Amsterdam: ‘De muziek van Henry Purcell wordt met heldere eenvoud gespeeld.  Geen barokistisch maniërisme, geen gesnoef over tijdeigen instrumenten: hier wordt de totale moderniteit van Purcell’s muziek getoond.’ 

Geliefd 

Bollywood dansers, vijf zangers en zes instrumentalisten spelen, zingen en nemen het publiek mee met geestige en dramatische dialogen. Elke acte – er zijn er vijf – wordt afgesloten met een ballet: klassiek, populair, sensueel of macho-achtig. The Fairy Queen beleefde ooit een feestelijke première: hij klonk in 1692 bij het 15-jarig huwelijk van het koningspaar William en Mary. Purcell wisselde zijn schitterende barokaria’s af met teksten uit Shakespeare’s komedie. 

De magische bloem 

Vier geliefden ontvluchten de meedogenloze wet van hun ouders en komen terecht in een magisch bos waar koning Oberon en koningin Titania over de ‘fairies’ regeren. Op dat moment is er een heftige ruzie gaande tussen de twee over de voogdij van een Indiase jongen. Om te overwinnen, beveelt Oberon de elf Puck om de magische bloem te gaan zoeken waarvan het sap een betoverend effect heeft: degene die het in zijn ogen krijgt, wordt verliefd op het eerste beste wezen dat hij/zij ziet als hij ontwaakt, mens of dier. 

Purcell The Fairy Queen – a Midsummernightsdream

Barok Opera Amsterdam o.l.v. Frédérique Chauvet 

zo 07 apr.

15:00

€ 29,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

15:00

Verwacht einde

Onbekend