Samen Helmond op de kaart zetten

Theater Het Speelhuis en Rabobank sloegen in 2018 de handen ineen. We sloten een partnership. Gezamenlijk gaan we sindsdien aan de slag om het Helmondse culturele aanbod onder de aandacht te brengen. Rabobank erkent het belang van cultuur voor de stad. En daar zijn wij heel blij mee. ,,Een stad als Helmond verdient het om een succesvol theater te hebben waar je kunt genieten van dans, muziek, toneel en andere podiumkunsten. Wij willen als Rabobank helpen om een theaterbezoek voor iedereen mogelijk te maken’’, zei toenmalig directeur Paul van Rijn daarover.

De jeugd is de toekomst
Naast de jaarlijkse bijdrage heeft het theater van Rabobank eenmalig een financiële bijdrage gekregen voor jeugd en educatie. Daarmee is in 2018 een scholendag georganiseerd. Een paar duizend kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 hebben op een laagdrempelige manier kennisgemaakt met het theater. In 2019 en 2021 werd er, mede dankzij Rabobank, het KinderTheaterFestival georganiseerd.

Toegankelijk voor iedereen
Ook in 2020 stonden een aantal projecten klaar om, mede dankzij Rabobank, gerealiseerd worden.

  • De kaartprijzen voor avontuurlijk jeugdtheater, in de regel vrij kostbare voorstellingen, zijn verlaagd. 
  • Daarnaast wordt De Stamtafel geïntroduceerd. Dit is dé plek voor mensen - die uit vrije wil of noodgedwongen allen naar een voorstelling komen - om hun theaterervaring met anderen te delen.
  • Ook wordt het No Dutch Required-aanbod beter en breder zichtbaar gemaakt. En daarnaast worden voorstelling met een 'inclusieve thematiek' geselecteerd; theater als middel voor onvoorziene 'ontmoetingen' met andere mensen, tijden en denkbeelden. 

Helaas kwamen veel van deze acties en activiteiten in het geding vanwege de coronamaatregelen. In seizoen 2021/2022 proberen we het nog een keer! Zodra het weer kan worden deze plannen hervat. 

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig