Met wie we graag samenwerken

De Cacaofabriek
Het Speelhuis en De Cacaofabriek trekken steeds meer samen op. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan een hoogstaand, divers en avontuurlijk podiumaanbod voor Helmond en haar omgeving. Zo programmeren we Comedy Fabriek in de popzaal van De Cacaofabriek. En we creëren samen mooie programma’s voor de jeugd en de allerjongsten. Van poppen- theater, edutainment, toneel, tot ware kinderpopconcerten. 

HART, Helmonds hart voor de kunsten
Sinds februari 2017 bouwen we samen met de andere grote culturele instellingen van Helmond aan onze culturele stad. Er is afgesproken om intensiever samen op te trekken met als doel om gezamenlijk borg te staan voor een levendig, florerend en uitgebalanceerd cultureel klimaat waaraan de Helmondse inwoner zijn hart kan ophalen.

Bibliotheek Helmond-Peel, Museum Helmond, Het Speelhuis, De Cacaofabriek en Kunstkwartier presenteren zich gezamenlijk onder de naam ‘HART’. 

Ontdektheaters.nl
Vanaf theaterseizoen 2020/2021 bundelen wij samen met vier collega-theaters - Parktheater Eindhoven, De Kattendans in Bergeijk, De Schalm in Veldhoven en De Hofnar in Valkenswaard - de agenda's. Op www.ontdektheaters.nl staat vanaf nú een overzicht met alle voorstellingen in de regio. Met een karakteristiek programma staat elk theater wéér voor je klaar! 

We Are Public (Brabant)
We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Ze noemen zichzelf ‘een beweging van cultuuroptimisten’. Uitgangspunt? Spannende kunst en cultuur verdient meer publiek én meer inkomsten. En daar gaan we samen voor zorgen.

Voor €18,- per maand ben je lid, investeer je mee en kun je de beste voorstellingen, concerten, films en exposities bezoeken. De redactie van We Are Public selecteert de beste programma’s, die je als lid onbeperkt kunt bezoeken. Je geld komt terecht bij de makers en culturele instellingen, ook als je een keertje niet gaat. Zo zitten de zalen voller, is er altijd publiek en dragen we samen bij aan cultuur.

Vier het leven
Een groeiend aantal ouderen ziet op tegen het zelf regelen van theater- en concertbezoek. Samen met stichting Vier het Leven zetten we ons in om het voor deze theaterliefhebbers mogelijk te maken onbezorgd van voorstellingen te blijven genieten. Stichting Vier het Leven neemt al 12 jaar ouderen mee uit door heel Nederland en is sinds een aantal jaren ook actief in Helmond en omgeving.

Lukt het u niet meer zelf om naar het theater te gaan? Of gaat u liever samen met anderen een avond uit? Neem dan contact op met Vier het Leven via www.4hetleven.nl of bel 035 - 524 51 56.

Literair Café
Het Speelhuis programmeert elk jaar indrukwekkende literaire voorstellingen, die kunnen variëren van actuele boekbewerkingen tot klassiekers uit de schrijfkunst die vertaald zijn naar toneel. Ook het Literair Café Helmond haalt noemenswaardige namen naar Helmond. Doel? Helmond en omgeving op een laagdrempelige manier kennis laten maken met literatuur. Plan van aanpak? Zes keer per seizoen nodigen zij een vakman- of vrouw uit in onze stad. Dat zijn gerenommeerde schrijvers, maar ook elk jaar één of meerdere debutanten. Lid worden of een avond bijwonen? Kijk op www.literaircafehelmond.nl  

Stichting Lambertus Concerten
Stichting Lambertus Concerten haalt sinds 2007 allerlei bewonderenswaardige vocale en instrumentale ensembles naar Helmond. Zowel amateurgezelschappen als internationaal bekende namen krijgen dankzij deze stichting een podium in onze stad. Meer weten over het hele programma van Stichting Lambertus Concerten? Bekijk het op www.lambertusconcerten.com

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig