Handig om te weten

Let op: onderstaande informatie is tijdelijk aangepast naar de huidige situatie. We vragen u zoveel mogelijk gebruik te maken van onze online en telefonische contactmogelijkheden. 

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 uur – 14.00 uur
En vanaf 1 uur voor aanvang op de dag van de voorstelling. 

Kaartverkoop
U bestelt uw kaarten gemakkelijk en snel via onze website of per telefonische reservering (0492-587000, doorkiesnummer 1). Natuurlijk kunt u binnen openingstijden ook terecht aan onze theaterkassa (Speelhuisplein 2 ). Kijk voor meer informatie bij Tickets en toegang.

Betalen
Online voldoet u het te betalen bedrag met iDEAL, creditcard (Visa of Mastercard), Podium Cadeaukaart of VVV Cadeaukaart. Aan de balie geldt alleen betalen PIN. 

Vanaf 01-09-2019 kan aan de bar alleen met PIN betaald worden. 

Betalen met cadeaubonnen
De Podium Cadeaukaart en VVV Cadeaukaart kunnen bij een online betaling meteen verzilverd worden. Wilt u graag betalen met een andere cadeau- of theaterbon? Bestel en betaal uw kaarten dan gewoon online en stuur vervolgens de betreffende tegoedbon(nen) per post naar Het Speelhuis (Postbus 454, 5700 AL Helmond). Vergeet hierbij niet uw NAW-gegevens en IBAN nummer te vermelden.

Na ontvangst en akkoord zal het bedrag van de bonnen op uw rekening worden teruggestort. Let op: verzilveren van de bon kan alleen na het plaatsen van een bestelling.

Wachtlijst
Voor voorstellingen die zijn uitverkocht, kunt u zich online inschrijven voor de wachtlijst. Wij nemen contact met u op indien u alsnog de voorstelling van uw keuze kunt bezoeken.

Kinderen en baby’s
Zowel volwassenen als kinderen krijgen een plaatsbewijs en een eigen stoel. Voor kleine kinderen zijn stoelverhogers beschikbaar. Helaas is het niet mogelijk uw baby (tot 18 maanden) mee de zaal in te nemen. Uw baby kan mogelijk de voorstelling verstoren.

Voorzieningen gehandicapten
Het Speelhuis is toegankelijk voor minder validen. Voor rolstoelgebruikers wordt een beperkt aantal plaatsen in de zaal vrijgehouden. Het is helaas niet mogelijk om online rolstoelplaatsen te reserveren. U dient hiervoor telefonisch contact op te nemen met Het Speelhuis. Ook als u slecht ter been bent is het verstandig om even te informeren naar de mogelijkheden. In Het Speelhuis is geen lift aanwezig, toegang tot het balkon is middels 57 traptreden. 

Voor slechthorenden
Ons theater beschikt over een systeem dat het geluid door middel van infrarode stralen overseint naar een ontvangstapparaat dat u voor aanvang van de voorstelling bij de balie kunt verkrijgen.

Huisregels
Tijdens de voorstelling is het niet toegestaan te roken, te eten of drinken en foto’s te maken. Ook verzoeken wij u voor aanvang van de voorstelling uw mobiele telefoon uit te schakelen.

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig