Rondleidingen in het nieuwe Speelhuis

Voor wie nog niet eerder de kans had een kijkje te komen nemen

Donderdag 31 januari 2019 - Waar tijdens het openingsfestival (september 2018, red.) al ruim 4500 mensen een kijkje kwamen nemen achter de schermen van ons nieuwe theater, ontvangen we sindsdien dagelijks geïnteresseerde passanten die het nieuwe pand graag zouden willen zien. Vanaf februari bieden we daarom wekelijks rondleidingen aan.  

De ervaring leert dat iedereen op een andere manier geraakt wordt door ons nieuwe thuis. De één heeft persoonlijke herinneringen aan een doopsel, communie, trouwerij of afscheid; de ander is onder de indruk van de prachtige architectuur en bouwkundige oplossingen. De voormalig Onze Lieve Vrouwekerk is nog steeds het stralend middelpunt van het huidige pand, dankzij de bijzondere mix van monumentaal erfgoed en een moderne omarming (architectenbureau Van Dongen & Koschuch, red.) Met respect voor het verleden, klaar voor de toekomst: een inspirerend voorbeeld voor veel ander religieus erfgoed in het land. Weer een derde bezoeker is steevast te gast in het theater, maar heeft nog niet eerder achter de schermen gekeken. Een rondleiding biedt niet alleen toegang tot verschillende ruimten, maar neemt de bezoeker ook mee in het dagelijks reilen en zeilen van ons theater.  

Rondleidingen vinden vanaf februari wekelijks plaats op dinsdag om 11.00u (andere dagen op aanvraag). In ongeveer 1,5u krijgt u een rondleiding door het nieuwe pand, doet u onderweg allerlei wetenswaardigheden op over de geschiedenis van Het Speelhuis en de Onze Lieve Vrouwekerk en pikt u wat mee van de dagelijkse werkzaamheden in een theater. Met na afloop van de rondleiding een kop koffie of thee. De kosten voor dit arrangement zijn € 2,50 per persoon. Reserveren kan door een e-mail te sturen aan rondleiding@theaterspeelhuis.nl of telefonisch 0492-587000.

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig