Winterkomedie voor mensen met een beperking naar Helmond

De Lions Club en Het Speelhuis slaan handen ineen

DOLDWAZE WINTERKOMEDIE KOMT NAAR HET THEATER ALS CADEAU VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

De Lionsclub Peelland brengt in samenwerking met Het Speelhuis traditiegetrouw een bijzonder cadeau voor mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking naar Helmond. Tot vorig jaar was het vaak het wintercircus, nu is het een voorstelling die in december al in het theater stond, namelijk Alone@Home met Martijn Fisher of Joep Onderdelinden. De Lionsclub Peelland biedt op deze manier een bijzondere ervaring voor mensen met een beperking in een echt theater. Deze humoristische familievoorstelling vindt plaats op maandag 28 januari om 14.00u voor mensen met een verstandelijke beperking en om 19.00u is de show ook aangepast voor blinden en slechtzienden.

‘Door de inzet van verslaggevers, live audioscriptie en andere aanpassingen hoeft niemand van de bezoekers iets te missen,’ vertelt Gertjan Dicker. ‘Arlette Hanson (van het Wintercircus red.) zet haar kennis en ervaring in om deze voorstelling van MATZER Theaterproducties ook toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.’ Bezoekers worden voorgedragen door organisaties als Stichting ORO, LEV groep, Senzer, basisschool de Hilt, verpleeghuis Keyserinnedael, Stichting Super Sociaal, Cello en Mariëngaarde. ‘Wij verwachten wederom meer dan 600 mensen met een beperking uit Helmond en omgeving samen met hun begeleiders te kunnen laten genieten van een spectaculaire voorstelling in Het Speelhuis.’

Er zijn nog kaarten. Heeft u een beperking of kent u iemand met een beperking die u een middag of avond theater gunt? Neem dan contact op met bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl om een stoel te reserveren.

Filmklassieker naar het toneel
Alone@Home wordt een doldwaze voorstelling vol slapstick, valstrikken en boobytraps, met rinkelend keukengerei, spannende stunts en heerlijke liedjes van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid. Met hoofdrollen voor onder anderen Martijn Fischer of Joep Onderdelinden en Eddie B. Wahr.

MA 28 januari 2019 | 14.00u en 19.00u

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig