THUIS-THEATERTIPS

Oorkaan - #OorkaanVoorThuis
Muzikale hoorspelen, spotify-playlists, filmpjes, knutselprojecten, kleurpplaten en meer.

Anne Neuteboom
De pagina van Anne Neuteboom is een bonte verzameling van grappige vlogs, video’s, stickers en afbeeldingen.

Anne Neuteboom
De pagina van Anne Neuteboom is een bonte verzameling van grappige vlogs, video’s, stickers en afbeeldingen.

Het Zuidelijk Toneel en Mike Weerts-pagina – Corona Snooze
Het Zuidelijk Toneel komt met een Corona-snooze. Ze snoozen even om de crisis heen.

Patrick Laureij – Dekking Hoog
Patrick Laureij groeide op in Rotterdam-Zuid. Zijn levenservaring gebruikt hij om te praten over alcoholgebruik onder minderjarigen, kickboksen en speelgroepen.

Theo Maassen – VANKWAADTOTERGER
In een tijd van oorlog, conflicten en botsende culturen wordt de theatrale comedystijl van Theo Maassen gedreven door verontwaardiging en cynische observaties.

Rayen Panday – Vrijspraak
Rayen Panday wil vrij zijn, maar zich ook vooral vrij voelen. Want wat doe je als je eindelijk bent vrijgesproken van al je verplichtingen? Alles dat je leuk vindt natuurlijk. Althans, dat zou je denken.  

Wim Daniëls
Wim Daniëls geeft elke dag erg uiteenlopende thuislessen.

Yentl en de Boer
Yentl en de Boer brengen in samenwerking met de Grande dame van de Kleinkunst Jenny Arean een vervolg uit op het nummer ‘Het is over’. ‘Het is begonnen’ is te luisteren via Spotify en Apple Music.

Alex Klaasen Revue – Showponies
Cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau.

Rotterdam Theater - De Gelaarsde Poes
De Gelaarsde Poes is een parodie op het sprookje De Gelaarsde Kat. Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen.

Turks Fruit
Hummelinck Stuurman heeft de toneelversie van dit populaire boek online geplaatst. De voorstelling trok volle zalen en kreeg lovende recensies.

De tolk van Java
Hummelinck Stuurman heeft deze voorstelling - naar de autobiografische bestseller van Alfred Birney - online geplaatst. Deze voorstelling ontving prachtige kritieken.

Jakop Ahlbom Company
Twee voorstellingen van de Jakop Ahlbom Company zijn gratis aan te vragen: ‘Het Leven een Gebruiksaanwijzing’ en ‘De Architect’.

DE VERLEIDERS
DE VERLEIDERS plaatsen de komende weken verschillende voorstellingen uit het archief online, zoals ‘Casanova’s van de vastgoedfaude’ en ‘#niksteverbergen’.

Het Zuidelijk Toneel en Mike Weerts-pagina – Corona Snooze
Het Zuidelijk Toneel komt met een Corona-snooze. Ze snoozen even om de crisis heen.

#TROOSTPOOL | podium voor online verbeelding
Toneelgroep Oostpool lanceert een platform waarom ze allerlei nieuw werk plaatsen. Zo brengen ze onder andere een podcastserie over ‘theatermaken in tijden van sociale isolatie’, verhalen van nu, een nieuwe serie, korte verhalen geschreven door theatertekstschrijvers en uitgevoerd door bekende Oostpoolgezichten en ze maken een online vervolg op de voorstelling De Rattenvanger | een online hoorzitting.

Duda Paiva Company
Duda Paiva heft de registratie van hun voorstelling Malediction gedeeld.

De Graaf & Cornelissen Entertainment
De Graaf & Cornelissen Entertainment plaatst voorstellingen op zijn eigen YouTube-kanaal. Ook is er een livechat met enkele acteurs uit de voorstelling. Wie zich abonneert op het kanaal krijgt een notificatie als er een nieuwe video online staat. De eerste voorstelling die online staat is Adèle Conny Jasperina - De Grote Drie.

Scapino Ballet Rotterdam
Via Facebook, Instagram en Twitter beantwoorden dansers je vragen, delen ze hun work-routine en je kunt een aantal dansvoorstellingen bekijken.

De Dutch Don’t Dance Division – THE DEER’S CRY
DDDD heeft een korte dansfilm geproduceerd met al haar dansers. 

Introdans
In de Introdans Thuisbioscoop staan video’s en documentaires over het dansgezelschap. Ook delen ze een videoboodschap met je waarin de dansers ook Het Debat dansen. Ook op hun Facebook, Instagram en website is allerlei materiaal te vinden: docenten van Introdans Interactie delen instructievideo’s en dansers laten zien hoe ze hun dag doorbrengen.

Conny Janssen Danst
Op de website van Conny Janssen Danst zijn nu een aantal voorstellingen te zien. Ook Op vrijdag 17 april om 10.00 uur start er live vanuit de studio een online klassieke balletles. Die is te volgen via Facebook en Instagram

Danstheater AYA
Danstheater AYA deelt allerlei fragmenten uit haar voorstellingen op haar site. Bovendien kun je zelf aan de slag met de filmpjes ‘MEEDOEN MAG OOK’. Zo verscheen er al een workout van de office manager en dansdocent Lisa. Ook hebben ze de voorstelling HARTSTOCHT online geplaatst.

Live-muziek CultuurWerkt!
Ook tijdens je thuiswerk-lunchpauze is er vermaak. CultuurWerkt! gaat live op Instagram met muziek. Op woensdag 1 april om 12.00 uur met gitarist Mart Hillen, op donderdag 2 april om 12.00 uur met acteur en zanger Jeroen Dekkers en op woensdag 8 april om 12.00 uur met violiste Myrthe van de Weetering.

Dutch National Opera – Word premiere Ritratto
Een prachtige en extravagante opera van de Dutch National Opera. 

Films van De Cacaofabriek – Picl
Je kunt de films van De Cacaofabriek tóch kijken. Dat kan direct bij jou thuis zonder abonnement.

International Documentary Film Festival (IDFA)  
Via de site van het IDFA zijn veel documentaires gratis toegankelijk. Het gaat om films uit de periode van 1988-2019.

Efteling Theater - Sprookjesboom de Musical: Een wonderlijk muziekfeest & Sprookjessprokelaar de Musical
Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos het ‘Wonderlijke Muziekfeest’ plaats met een grote wedstrijd. Vindt geitje Benjamin uiteindelijk zijn instrument? Wat is Heks van plan? En hoe moet het met de verdwaalde juffrouw en haar leerlingen op het muziekfeest? In de Sprookjessprokelaar volg je de 12-jarige Sterre die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. 

Gnaffel theatervoorstellingen
Theater Gnaffel heeft allerlei voorstellingen voor verschillende leeftijden.

Stip Theaterproducties
Stip zet iedere week een andere jeugdtheatervoorstelling online.

Theaterflix
Op Theaterflix zijn allerlei voorstellingen te zien. Kortom: voor ieder wat wils. 

Oorkaan - #OorkaanVoorThuis
Muzikale hoorspelen, spotify-playlists, filmpjes, knutselprojecten, kleurpplaten en meer.

Anne Neuteboom
De pagina van Anne Neuteboom is een bonte verzameling van grappige vlogs, video’s, stickers en afbeeldingen.

Veel kijk- en luisterplezier!

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig