OVERZICHT UPDATES: GAAN DE VOORSTELLINGEN DOOR?

In dit nieuwsoverzicht lees je wat de coronamaatregelen voor ons en voor uw theaterbezoek betekenen.

d.d. 14 oktober - 22.00 uur
De horeca in ons theater is vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur gesloten. Dit naar aanleiding van de huidige coronamaatregelen. Het is dus niet meer mogelijk om aan onze bar drankjes en/of versnaperingen te bestellen. Dit betekent bovendien dat je geen drankje meer kan bestellen om vervolgens de zaal mee in te nemen.

d.d. 13 oktober - 20.30 uur
Na de persconferentie van vanavond zijn wij in overleg over de consequenties voor ons theater. Zo gauw we meer weten, komen we bij u terug met meer informatie. Kaartkopers krijgen zo snel mogelijk per e-mail of telefonisch bericht. Dank voor uw geduld en begrip.

d.d. 3 oktober - 10.15 uur
We hebben formele berichtgeving ontvangen dat we ontheffing krijgen van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Het Speelhuis is coronaproof en veilig! Dit betekent dat onze voorstellingen door kunnen gaan met 90 bezoekers in de theaterzaal. Enorme dank aan de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost en de Gemeente Helmond. 

d.d. 1 oktober - 12.45 uur
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen - zoals afgekondigd in de persconferentie op maandag 28 september jl. - zijn onze richtlijnen aangescherpt. Lees hier wat dit voor uw theaterbezoek betekent.

Mondkapjes
De overheid dringt aan op het gebruik van mondkapjes in openbare gebouwen. Daar vallen theaters ook onder. De Gemeente Helmond, en daarmee Het Speelhuis, schaart zich achter dit dringende advies. Vanaf vandaag – 1 oktober – verzoeken we u daarom om een mondkapje te dragen in ons gebouw. Uitzondering hierop is wanneer u in de zaal zit. We vragen u om zelf een mondkapje mee te nemen en deze ook te dragen. 

Geen nazit
De aangescherpte maatregelen voor horecagelegenheden gelden ook voor onze horeca. Dit betekent dat we genoodzaakt zijn om de bar om 22.00 uur te sluiten. Daarom is er na voorstellingen, die na 21:30 uur eindigen, geen nazit. Wel kunt u voorafgaand aan de voorstelling een drankje bestellen en deze meenemen de zaal in.

d.d. 30 september - 13.15 uur
De nieuwe coronamaatregelen, zoals afgekondigd in de persconferentie van 28 september, zijn van invloed op de voorstellingen en activiteiten in de theaterwereld. De maatregel die bepaalt dat de maximale groepsgrootte 30 personen per ruimte is, geldt ook voor theaters.

Ontheffing
Momenteel zijn culturele instellingen, waaronder Het Speelhuis, in contact met de veiligheidsregio’s om een vrijstelling te krijgen voor het maximum van 30 bezoekers. We verwachten hier vandaag, op woensdag 30 september, meer duidelijkheid over te krijgen.

Coronamaatregelen
Het Speelhuis volgt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Uiteraard doen wij er alles aan om te zorgen voor een fijn en veilig theaterbezoek. Kijk hier (theaterspeelhuis.nl/maatregelen-corona) om te zien hoe dat eruitziet.

Gaan de voorstellingen door?
Momenteel is hier nog niets over bekend. Maar mocht een voorstelling niet gespeeld kunnen worden, stellen we je per e-mail of telefonisch zo snel mogelijk op de hoogte.  

Ik ga niet naar een voorstelling. Wat nu?
Indien je niet naar een voorstelling komt, bijvoorbeeld vanwege gezondheidsklachten, dan vragen we je om contact met ons op te nemen. Stuur een e-mail naar bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl met een beschrijving van de situatie, dan krijg je van ons een voucher ter waarde van het door jouw gekochte kaartje.

d.d. 29 september - 17.00 uur
De voorstelling Radman - een unieke theaterbeleving in een 18 meter hoog reuzenrad – is afgelast. Aankomend weekend zou het reuzenrad op ons Speelhuisplein draaien. Maar na het intrekken van de vergunning door de gemeente is een streep gekomen door deze voorstelling.

Vandaag besloot de Gemeente Helmond dat het evenement – van vrijdag 2 oktober tot en met zondag 4 oktober – geen doorgang mocht vinden. Gelet op de laatste ontwikkelingen en de komende Noodverordening Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost maakte de burgemeester gebruik van haar bevoegdheid om ter bescherming van de volksgezondheid de evenementenvergunning in te trekken.

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig